Slag, ferdig, gå? – et foredrag om endring

16.000 nordmenn slagrammes hvert år.  I 2009 var det min kones tur.  Tre år senere skrev Ane boken Da jeg døde (Pax 2012).  Nå holder vi sammen et eget foredrag om hva vi har lært.  Slag, ferdig, gå? Hvordan ta seg inn når man ikke har kontroll?

Foredraget passer for helse-personell, pårørende, slagrammede, eldreforeninger og andre grupper som håndterer sykdom, endring og sorg.

Pris. Etter avtale. I mange tilfeller holder vi foredraget gratis, eller mot en symbolsk sum + faktiske utgifter. Kontakt oss her.

Formatet Ane Håbjørg og ektemann Carl Størmer snakker om ulike sider ved det å leve med sykdom, endring, sorg og økt innsikt.  Foredraget vil ha både humor og livsglede, ikke ulikt intervjuet med oss på NRK som du kan høre her. 

HAR SKREVET BOK: I 2009 fikk journalisten og redaktør Ane V. Håbjørg slag. Boken «Da jeg døde» kom ut i juni 2012. Når holder hun foredrag med mannen, Carl Størmer.

Programtekst til foredraget Slag, ferdig, gå?:

«I juni 2009 fikk journalist og forlagsredaktør Ane V. Håbjørg (43) slag.  Det tok koordinasjon, balanse, syn, hørsel og muskler i halve ansiktet.  Samtidig ga det et nytt liv og livsanskuelse til ekteparet Håbjørg Størmer.  Sammen snakker Ane og Carl om hva krisen har lært dem; om rolleendring, retningsskifte, åpenhet og hvordan de har vridd sorgen til en mulighet og lykke i livet.
Ane er forfatter av boka «Da jeg døde» (Pax 2012).  Carl er foredragsholder, gründer og jazzmusiker.

Foredrags lengde: 45-60 minutter.

Stikkord:  Kommunikasjon, samspill, livsendring, sorg, pårørende, motivasjon, krisehåndtering, retningsskifte, åpenhet, livsvisdom.

Omtale av boken:

Sommeren 2009 rammes Ane V. Håbjørg av hjerneblødning. Tobarnsmoren og arbeidsjernet hadde til da fått til alt hun prøvde på, hun hadde hatt pågangsmot og kapasitet til å møte alle de slag livet kunne gi – til livet ga henne slag. Nå, snart tre år etter, strever hun fortsatt med de enkleste praktiske oppgaver. Dette er hennes fortelling om sorgen over å ha mistet den hun var, om kampen for å komme tilbake, og om familien som har holdt sammen og holdt henne oppe – og som endelig begynner å frykte strengheten hennes igjen. Håbjørg skriver sårt, poetisk og rasende om livets urettferdighet, og om den personlige veksten hun så gjerne skulle vært foruten. Og sakte navigerer hun seg tilbake, eller videre, til et godt liv. Ane Håbjørg (f. 1967, fra Oslo) har tidligere vært journalist og redakssjonssjef i forlag. Nå er hun i ferd med å bygge seg opp et nytt yrkesliv, som skribent. Dette er hennes første bok

Legg igjen en kommentar