Probono / gratis foredrag

Carl Størmer holder, ofte sammen med sin kone Ane Håbjørg, en rekke probono foredrag for skoler, foreninger og andre oppdragsgivere som enten ikke har penger eller bør bruke pengene sine på noe bedre enn Jazzcode.

  • Slag, ferdig, gå, et foredrag om endring, sorg og livet etterpå. Dette foredraget passer for helsepersonell, pårørende og folk som står oppe i stor endring (har holdt på Aker Sykehus, Asker og Bærum Parkinssonforening, Bærum eldresenter og andre).
  • Erfaringer som pårørende. Carl Størmer pleier å si at han har sort belte i å være pårørende, og i dette foredraget deler han praktiske erfaringer for pårørende. Carl har tilbragt til sammen ni måneder på intensivavdeling med kritisk syke barn. Han har tilbragte ni uker på ulike amerikanske sykehus som pårørende både da hans kone fikk slag, og igjen da hans datter ble alvorlig syk i USA. Han har også vært innom en rekke sykehus og rehabiliteringssykehus som pårørende for sin kone, og i 2016-2017 var Carls kone kritisk syk i en lengre periode.
  • Hvordan navigere skolen når barnet ditt har en funksjonshemming. Carl har 20 års erfaring med å være pårørende for et funksjonshemmet barn. Tema: Norsk pasientskadeerstatning, PPT, spesialundervisning i skoleverket, samarbeide med skole, Statped, og råd i forbindelse med hvordan man sørger for at et barn med spesielle behov kan komme seg nogenlunde helskinnet gjennom det norske helsevesenet, skoleverket og andre institusjoner hvis oppgave det er å støtte barn med spesielle behov.
  • Skreddersøm for studenter. Dette er et foredrag som improviseres på stedet etter samtale spesielt med lærer eller foredragsholder. Ofte snakker Carl om improvisasjon, øvingsteknikker og andre tema som er av interesse. Lengde kan variere fra 45 minutter til en hel dag (har holdt bl.a. for Høyskolen Kristiania, Westerdal, Universitetet i Agder, NMH og andre).
  • Musikkinnslag. Carl har tidligere arrangert lukkede konserter for pasienter og andre grupper som setter pris på musikk men som ikke har mulighet til å dra på konsert.
  • Andre foredrag. Carl holder iblandt sine vanlige foredrag for organisasjoner som ikke kan betale på vanlig vis.
ERFARING SOM PÅRØRENDE: Carl har (ufrivillig) mye erfaring som pårørende, og holder foredrag om hva det er viktig å tenke på.