Erfaring som gründer, leder, konsulent, programmerer, lærer, musiker og fotograf

Carl Størmer, daglig leder i Jazzcode, har bakgrunn som leder, grunder, konsulent og musiker. Carl satt i konsernledelsen som markedsdirektør i flyselskapet Norwegian fra 2003-2004 der han var ansvarlig for bl.a. markedsføring, distribusjon, internettsalg og branding. I tillegg var Carl ansvarlig for investorpresentasjonen og all pressekontakt da selskapet ble børsnotert. Fra 1999-2003 var Carl en av to gründere bak selskapet Studentuniverse, i dag verdensledende innen nettsalg av studentreiser (selskapet ble solgt til FlighCentre i 2015). Fra 1995-1999 jobbet Carl i IBM Global Services der han bygget opp en konsulentavdeling med spesialfelt digital distribusjon. I 1991 startet Carl, sammen med Staffan William-Olsson, jazzgruppa The Real Thing, og han spilte trommer og var manager for gruppen frem til 1995. I 1994 var Carl ansvarlig for markedsføring av norsk musikk under OL på Lillehammer. I 1992-94 startet og drev Carl «Musikkens Dag», nå Norges største musikkfestival, Fra 1987-91 jobbet Carl i New York som databasedesigner for Weill, Gotchal & Manges, et av USA største advokatselskaper. I samme periode spilte han trommer og programmerte musikk i New York. Carl har også ufrivillig fått erfaring med krisehåntering etter fire runder med langvarig kritisk sykdom i nærmeste familie. Carl er også glad i å skrive, og har bl.a. en egen blogg.

Carl Størmer, en prisbelønnet foredragsholder, trollbinder sitt publikum (FOTO: Øyvind Dammen (c) 2019)

Utdannelse. Carl er utdannet ved Columbia University (master i kulturøkonomi ’87), Manhattan School of Music (master of music, ’85), og New England Conservatory (bachelor of music ’83). Han gikk på Forsøksgym og Steinerskolen, er oppvokst i Oslo, og er sønn av Sidsel H. Paaske (1937-1980), Norges første popkunstner. Carl har også tatt etterutdanning i kommunikasjon og skriving, ved Aschehougs forfatterskole (2004-05), ved Harvard University (2002-03) og i IBM (prosjektledelse, IT strategi, ledelse mm). I 2009 skrev Carl et case om jazzkoden for Harvard Business School. Carl bor i Oslo med sin familie, og er også, som sin oldefar, en ivrig fotograf.

IBSEN PÅ KARL JOHAN. Foto: Carl Størmer, ca. 1893.

Referanser. Jazzcode hatt hatt kurs og foredrag for ledende selskap og universiteter som IBM, McKinsey, BCG, PwC, Novartis, Krafts Foods, Telia, Telenor, DNB, Danske Bank, NHO, KS, Kunnskapsdepartementet, Moderniseringsdepartementet, Unesco og andre. Jazzcodes strukturkurs har hatt en vesentlig innflytelse på analyse- og utredningsmiljøer i norsk arbeidsliv (Statnett, Difi, DSØ, NVE, DNB Shipping, Danske Bank, PwC, Econ, Menon Business Economics mfl). Jazzcodes foredrag om kompleksitet er en fast del av Statens program for toppledergrupper, en del av konsulentutdanningen i PwC, har vært endel av lederutdanningen ved ISEAD og London Business School, og har vært publisert i Harvard Business Review.

GODE KUNDER: Har hatt foredrag med Carl Størmer.

Jazzcode (Org. nr. 991411917), tilbyr kurs (klasserom og video), foredrag og workshops for organisasjoner i privat og offentlig sektor. Våre tilbud passer på alt fra store arrangementer til små grupper fra 12-20 personer og vi gjør oppdrag både på norsk og engelsk.