Bendik Hofseth spiller med Jazzcode

Bendik Hofseth og Carl Størmer spilte sammen første gang da Bendik var 16 år gammel.  Nå har de spilt sammen og vært venner i over 30 år.

Da Bendik Hofseth reiste til New York i 1987 og tok over jobben som saksofonist for verdenskjente  Michael Brecker i «Steps Ahead» ble nok mange overrasket.  Kontakten mellom Steps og Bendk ble etablert av Carl som bodde i New York på den tiden.

En 25 åring fra Lørenskog i jazzhovedstaden New York? I et av verdens mest renommerte jazzband? Sammen med «Steps Ahead» turnerte han verden over flere ganger fra 1987 og gjør det enda i dag.

Hofseth har gitt ut syv album i eget navn og har igjennom årene motatt flere priser og utmerkelser for disse. Han har også jobbet som plateprodusent for andre, bl. a. Jan Eggum og Kenneth Sivertsen. I tillegg har han komponert mange bestillingsverk, filmmusikk og etablert en kammermusikkfestival i Fredrikstad.

Bendik Hofseth er i dag en sentral skikkelse i musikkbransjens organisasjonsliv. Han er styreleder i NOPA  og by:Larm, samt verdens komponistråd, CIAM, hvor han representerer 2.6 millioner komponister og tekstforfattere verden over. Han var i mange år styreleder i  Phonofile.  Han er også styremedlem i TONO og NcB.  For å nevne noe.

Bendik Hofseth er også instruktør og lærer. Han er ansatt ved Universitet i Agder der han blant annet er sentral i utarbeidelsen av et nytt studium innen Music Management. Her er han også ansvarlig for konferansen «Challenge of the New».

Mer informasjon på Bendiks hjemmeside.

Legg igjen en kommentar