Høst booking Jazzcode kveldskonserter: En annerledes jazzkonsert

Jazzcode på turne høsten 2014 . Man trenger ikke like jazz for å ha glede av Jazzcodes forestilling med orginalmusikk og fremføring av musikere som Bendik Hofseth, Lars Jansson, Bjørn Vidar Solli, Mats Eilertsen og Carl Størmer.

Ny plate ute i 2014:

Pressebilder

Nå tilbyr Jazzcode en kveldsversjon av forestillingen “Jazzcode – samspill når ingen dager er like” som sprenger rammene for en tradisjonell jazzkonsert. Sammen med nordens beste jazzmusikere, balanserer Størmer — en rutinert trommeslager og prisbelønt foredragsholder — hårfint mellom jazz og samtale på en personlig måte som gir rom for musikalsk nytelse, latter og refleksjon. Samtidig viser han hvordan tilstedeværelse, fleksibilitet, felles referanser og faglig skjønn gjør det mulig for en liten gruppe å gå «rett på scenen» uten nitidig planlegging.

En stor jazzopplevelse. Jazzcode holder et nivå som iflg. Dagbladets Terje Mosnes ville blitt møtt med mer enn høflig applaus på en hvilken som helst jazzklubb- eller —konsertscene i verden. Musikere som har opptrådt med Jazzcode inkluderer Bendik Hofseth, Petter Wettre, Knut Riisnæs, Rob Scheps, Lars Jansson, Helge Lien, Bjørn Vidar Solli, Jojje Wadenius, Rob Waring, David Friedman, Mats Eilertsen, Bjørn Kjellemyr, Cameron Brown, Phil Donkin m.fl. Du kan kan laste ned flere av Jazzcodes innspillinger.

En sampler: Jazzcode i aksjon med Bendik Hofseth, Bjørn Vidar Solli, Audun Erlien og Carl Størmer

En forklaring av jazzkoden. Størmer og hans musikere utforderer det klassiske jazzformatet uten at det går på bekostning av kvaliteten. I løpet av 2×45 minutter lærer nye lyttere å knekke “jazzkoden”; de forstår hva som skjer “under panseret” når musikere improviserer sammen, og ser jazz i et helt nytt lys med relevans langt utenfor musikkens fantastiske verden.

cropped-P2038064.jpg

I 2004, begynte Carl Størmer å holde “konsertforedrag” med levende jazz for folk i arbeidslivet som egentlig ikke var interessert i jazz. Siden da har Jazzcode blitt fremført over hele verden og Størmer har spilt inn fem CDer med Jazzcode. Suksessen skyldes nok både Størmers brede erfaring, ferdighet som musiker og evne til å formidle, men tema er også høyst relevanti et arbeidsliv med stadig større behov for å forstå nøkkelen til bedre samspill. Senere har han utvidet formatet — både for den Kulturelle skolesekken, som pilot for Rikskonsertenes arbeidslivsprogram, og i 2013 som et tilbud til norske jazzscener. I tillegg til å være en ledende trommeslager med bakgrunn fra The Real Thing, er Carl Størmer også en erfaren leder og prisbelønt foredragsholder på internasjonalt toppnivå.

Enkel teknisk produksjon. Jazzcode krever et helt standard jazz kvartett oppsett med sax, akkustisk piano eller gitar, kontrabass og trommer, samt et lerret og en prosjektor (nice to have).

Fill out my online form.

Legg igjen en kommentar