Foredrag

Gjennom erfaringer fra næringsliv, kultur, jazz og krisehåndtering, viser Carl Størmer hvordan samspillsteknikker fra bl.a. jazz, det han kaller jazzkoden, har umiddelbar gjenbruksverdi på tvers av bransjer og profesjoner når folk MÅ jobbe uten tid til forberedelse og med små feilmarginer.

FOREDRAG: Om endring, fleksibilitet, digitalisering og tilstedeværelse

Carl mener det finnes det en «kode» som gjør det mulig å gå «rett på scenen» med fremmede uten forberedelse. Han viser hvordan det er mulig å kutte både tid og kostnader uten at sluttresultatet forringes. Han viser hvordan vi kan bli mer fleksible og tilpasningsdyktige uten at sluttresultatet forringes.

Jazzaktige jobber øker raskest. I en verden hvor alt går raskere, hvor forutsigbarhet og tidsfrister reduseres, stilles det tøffere krav til umiddelbart samspill – selv om folk ofte sitter på ulike steder. Får man til samspillet, øker både trivsel, motivasjon, og produktivitet. Dette har igjen konsekvenser for resultat og konkurransekraft gjennom bedre kundetilfredshet, økt innovasjonstakt, raskere beslutninger og lavere turnover.

Det unike med Jazzcode er at vi får en mulighet til å oppleve hva som skjer når musikere spiller sammen for aller første gang. Carl forklarer og demonstrerer hvordan jazzmusikere jobber og vi får anledning til å følge selve arbeidsprosessen i «real-time». Mellom stykkene forteller han hva som foregår og hvordan man umiddelbart kan bruke jazzkoden i egen organisasjon.

Lag en felles platform.  Han viser nødvendigheten av felles verdier, mål, begreper og prosesser og påpeker at felles referanser reduserer behov for planlegging og skaper entusiasme og tillit i team.

Keep it simple. The Beatles var fire, McKinseys konsulentteam, kirurger og kommandosoldater jobber i firspann. Tilfeldig? Neppe! Det er fem ganger vanskeligere å koordinere en gruppe på fem enn fire, og hele trettito ganger vanskeligere med seks enn med fire. Små grupper fostrer tillit, engasjement og eierskap.

Del arbeidet. Sørg for at alle spiller ulike instrumenter. Har du fire trommeslagere, skaper du umiddelbart en «drum-battle». Overlappende roller krever mer planlegging og øker sjansen for konflikt.

Skap synlighet. Gi alle en sjanse til å spille solo. Når én spiller solo, må de andre gjøre det lettere for solisten ved å øke sin egen forutsigbarhet.

Carl Størmer er tidligere markedsdirektør i Norwegian, han har jobbet som strategikonsulent for IBM og han er grunnlegger og medeier av Studentuniverse, i dag verdens ledende reisebyrå for studenter (solgt til Flight Centre i 2015).  Han har hovedfag fra jazz og økonomi fra USA, er en ledende jazztrommeslager og har blant annet undervist på Norges Musikkhøgskole, Handelshøgskolen i København og Stockholm og London Business School, samt INSEAD, hvor Jazzcode var pensum på deres «Advanced Management programme» frem til 2009. INSEADs lederprogram er ranket som Europas desidert beste. Carl har også skrevet et case om Miles Davis for Harvard Business School.

Carl holder personlige foredrag som både inspirere og engasjerer, og han skreddersyr foredrag med eller uten musikk med tema som:

  1. Hvordan skape optimal tilstedeværelse i profesjonelle team når ting forandrer seg raskere enn planlagt.
  2. Hvordan endre kulturen når planlegging erstattes av koordinasjon?
  3. Hvordan øke omsetning på internett – basert på erfaringer fra IBM, StudentUniverse og Norwegian Air Shuttle
  4. Slag, ferdig, gå? – et personlig foredrag som endring

Foredragene holdes på engelsk eller norsk.

Se også teknisk rider.

Legg igjen en kommentar